2010. november 30., kedd

Elérkezett az adventi készülődés

A hőmérséklet is téliesre fordult, így még könnyebb ráhangolódnunk az adventi készülődésre. Rövid áttekintés a fogalomról:
Adventus- latin eredetű szó, amely eljövetelt, megérkezést jelent. Az ünnep eredete egészen az V-VI. századra nyúlik vissza és Jézus születésének ünnepére (Karácsonyra) való felkészülést foglalja magába. Tágabb értelemben a reményteli várakozás, a lelki készülődés ideje. Az adventi időszak 4 hétig tart, a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődik.


A rövid áttekintés után térjünk rá az Advent másik arcára: a karácsonyi bevásárlások, ünnepi programsorozatok, vásárok, rendezvények forgatagára.


 Elsőként mindenképp szeretnénk kiemelni Budapest legnagyobb téli eseményét a Budapesti Karácsonyi Vásárt, amely több mint 1 hónapon át várja a látogatókat a Vörösmarty térre, forralt borral, hagyományőrző kézműves ajándékokkal és díszekkel, több mint 150 kulturális programmal, töki pompossal, kürtös kaláccsal, gyermekjátszóval, mikulással, adventi kalendáriummal, óriás karácsonyfával és gyönyörű ünnepi díszkivilágítással. A rendezvény méltán nőtte ki magát nemzetközi hírű attrakcióvá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése