2015. január 30., péntek

Átadták a Demjéni barlangfürdőt

Demjén Termál Fürdő Kft.
CASCADE BARLANG- ÉS ÉLMÉNYFÜRDŐ

Sajtóközlemény
GYÓGY- ÉS Élményfürdő fejlesztése A DEMJÉN TERMÁL VÖLGYBEN EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSSAL

A 2015.01.29.-én átadásra került Demjénben a barlangfürdő, amely a Turisztikai attrakciók fejlesztése kiírásban 500 millió forintos támogatást nyert. A Gyógy- és élményfürdő fejlesztése a Demjén Termál Völgyben című beruházás célja, hogy a Cascade Barlang- és élményfürdő a régióban egy olyan turisztikai attrakció legyen, amely a vendégek további százezreit csábítja majd az egri borvidékre. Egyúttal a Völgyben található létesítmények egész évben nyitva tartásának, kiegyensúlyozott működésének, így piaci pozíciójának megerősítése lehet a fürdőfejlesztés. Ennek eredményeként pedig 2017-re, a Demjéni Termál Völgy látogatószáma megduplázódhat.

Forrás: MTI/Komka Péter
Demjén határában a Termál-völgyben 690 méter mélyről tör fel az ország legújabban feltárt, 68 Celsius-fokos gyógyvize, melyre alapozva készült el a közel tízhektáros területen 2007-ben a Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark, 7 medencével. A víz gyógy- és rekreációs hatása miatt a régióban soha nem látott látogatószám növekedés történt.
A beruházásokat megelőzően kérdőíves felméréssel, több száz vendéggel folytatott beszélgetést követően képet kaptunk arról, hogy milyen szolgáltatásfejlesztéseket látnának szívesen a Termál Völgybe látogató vendégek a következő években – mondta Rácz József, a Demjén Termálfürdő Kft. képviseletében, aki hozzátette: a tulajdonosok azonnal tudták, hogy ebbe bele kell vágniuk. A természet adta lehetőségeket kihasználva egy hegybe vájt, most átadásra kerülő barlangfürdő a régióban egy olyan turisztikai attrakció, amely további százezreket csábít majd az egri borvidékre, nemzeti parkokba, a turizmus minden területére, növelve ezzel a régió gazdasági teljesítményét.
 
Forrás: MTI/Komka Péter
A beruházást hitelből és önerőből, illetve az Európai Unió és a Magyar Állam által biztosított támogatásból végezte a Demjén Termál Fürdő Kft.. A vállalkozás felismerte, hogy a Demjéni Termálfürdő folyamatos fejlődésre van ítélve, hiszen már eddig is több százezer vendéget fogadott. A továbblépéshez pedig, a látogatók Demjénben és környékén tartásához elengedhetetlen a Völgy tovább fejlesztése.
 
Forrás: MTI/Komka Péter

A tervek megvalósítására uniós pályázaton a 2012 decemberében átadott hotel megépítésére több mint 267 millió forint, a barlangfürdő megvalósítására pedig 500 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert a beruházó. 1,4 milliárd forintból tehát négycsillagos gyógy- és wellness hotel épült (Cascade Hotel****Resort & Spa), több mint másfél milliárd forintból pedig barlangfürdő létesült a Heves megyei településen. Így három éven belül közel 3 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Demjénben, a Gyógyvizek Völgyében. Ezzel a Demjéni Gyógy- és Termálfürdő az Észak-Magyarországi régió legdinamikusabban fejlődő fürdője.
 
Forrás: MTI/Komka Péter
A fejlesztéssel a természeti adottságokat kihasználva a Turisztikai attrakciók fejlesztése kiírásban a „Gyógy- és élményfürdő fejlesztés a Demjéni Termál Völgyben” című nyertes beruházás került megvalósításra. A több mint 1Mrd Ft-os beruházás eredményeként a tulajdonosok várakozásainak megfelelően 2015-től legalább 100.000 fővel növekszik majd a látogatók száma, ami 2017-re a tervek szerint eléri a 320.000 főt. A projekt megvalósulásával több, mint 30 fő jut új munkahelyhez. A fejlesztés eredményeként évente 300 millió Ft többletbevétel realizálódhat, a desztinációban pedig a szálláshely és az ehhez kapcsolódó szolgáltatás területén multiplikátor hatásként, további 350 millió Ft többletbevételt generálhat.
- Egy elvarázsolt, földalatti vízi világ valósul meg, ahol a fürdőzés élményét a fények, színek játéka teszi különlegessé. A kitörő vulkánt jelképező óriási őserdei katlan és a benne lévő csúszdatornyok még tovább fokozzák az élményt, több mint 1500 négyzetméternyi vízfelülettel - egy óriás barlangrendszerben, mely a pihenést, a kikapcsolódást és a gyógyulást szolgálja majd – foglalta össze a megnyíló új beruházást Tóth Péter, a Demjén Termál Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

És a számok… 760 méter a Barlangfürdő teljes hossza, ezekhez csatlakozik a hegybe süllyesztett 24 m átmérőjű és 25 m mély csúszda torony, a 133 m hosszú sodrópatak, só barlang, 10 kezelő szoba, gyermek medencékkel, és egy olyan medence, ami a mozgássérültek igényeit elégítik ki, továbbá megvalósult a vízi bár, magyaros étterem és török kávéház is. A barlangban az élmények mellett a pihenés örömét, a gyógyulás esélyét is kínálják, hiszen vannak olyan elszeparált részei, melyek az élményforgatag zavaró zajos elemeit kizárják. S talán a legnagyobb élményt nyújtó elem: a barlang tetején lesz a kiinduló pontja annak a több pályás fotocellás, 550 méter hosszú óriáscsúszdának, mely 25 méter mélyen érkezik a föld alatt lévő medencékhez. S nem elhanyagolható tény az sem, hogy mint ahogyan a Gyógyfürdőben, a Cascade Hotel wellness részlegében, így a Barlangfürdőben is, saját kútból, mindennap frissen töltött gyógyvizes medencékkel is várják majd a látogatókat.
Forrás: MTI/Komka Péter
A projektzáró rendezvénnyel egybekötött sajtótájékoztatón Dr. Seszták Miklós, fejlesztési miniszter, mint az esemény díszvendége méltatta a beruházást, majd Nyitrai Zsolt, Demjén országgyűlési képviselője kiemelte: nagyon örül a fejlesztésnek, úgy gondolja nem csak a fürdőnek fogja meghozni a nagyobb hírnevet, hanem a térségnek is előnyére válik a már üzemelő szálloda és a most megépült barlangfürdő.
Fodor Géza, Demjén polgármestere ezt azzal egészítette ki, hogy a fürdő, a vízi élmények komoly vonzerőt jelentenek a vendégek részére, s bízik benne, hogy az egy egyedi barlangfürdő nyújtotta szolgáltatással gazdagított Völgy pedig hosszú tartózkodási idővel, kimagaslóan vonzó célpont lehet a hazai és külföldi vendégeknek egyaránt. 

Eddig a fedett wellness medence, három gyógymedence, a csúszdákból érkezők medencéje, úszó, ugró és további két meleg vizes medence szolgálta ki a fürdővendégeket a főszezonban 800 m2 vízfelülettel. A barlangfürdő elkészültével ez további több mint 1500 m2-el növekszik. A Demjén Termál Völgy az év minden szakában várja a térségbe látogatni kívánó hazai és külföldi vendégeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése