2016. április 8., péntek

Ötcsillagos sztárok és szuperprodukciók a 2016-os Budapesti Nyári Fesztivál kínálatában

A legnevesebb hazai művészek - Rost Andrea, Miklósa Erika, Kocsis Zoltán, Vásáry Tamás, Madaras Gergely, Héja Domonkos - mellett olyan külföldi sztárok lépnek színpadra a Margitszigeten, mint James Valenti, Yuja Wang, Marc Heller, Sébastien Guéze, Giuseppe Filianoti, Stacey Kent, a londoni Globe Színház és a Monte Carlo Balett társulata.

Idén még több sztár és szuperprodukció mutatkozik be a Budapesti Nyári Fesztiválon június, július és augusztus hónapokban. A több mint száz programot kínáló összművészeti fesztivál gazdag és műfajilag sokszínű kínálatával több mint egy évtizede a budapesti nyár minőségi kulturális tartalommal és jelentős turisztikai vonzerővel bíró rendezvénysorozata.

Tizenkét héten és hétvégén át kínál szuperprodukciókat - színházi előadásokat, opera és musical bemutatókat, táncelőadásokat, koncerteket, látványos show-kat, prózai előadásokat, gyerekszínházat, színházi szemlét, jazz-, világzenei, klasszikus zenei és crossover koncerteket - számos műfajban, a család minden korosztálya számára.

A programok mellett számos élményszolgáltatást is kínálnakk: Aludjon Budapesten komplex turisztikai csomagajánlatokat, a rendezvény kikötőjébe érkező Színházi hajójáratot, a Margit Terasz étterem szolgáltatásait, újdonságként VIP-teraszt kiemelt szolgáltatásokkal.

Június 10-én a Nemzeti Filharmonikusok nyitókoncertjével veszi kezdetét a Budapesti Nyári Fesztivál, amelyen Kocsis Zoltán vezényel. A klasszikus zene kedvelői számára igazi csemegéket kínálnak: két Verdi-opera bemutatót és egy operagála világpremiert. A Traviata Anger Ferenc új rendezésben kerül színre június 24-én és 26-án Miklósa Erika és Giuseppe Filianoti olasz tenor főszerepélésével. A Magyar Állami Operaház zenekarát és énekkarát Héja Domonkos vezényli. Az Otello szabadtéri bemutatóját július 29-és és 31-én tekinthetik meg Desdemona szerepében Rost Andreával, a címszerepben Marc Heller amerikai tenorral. Az Operaház zenekarát a külföldön is elismert fiatal karmester, Madaras Gergely dirigálja. Július 22-én igazi szenzációnak számít majd a Három tenor a Margitszigeten című operagála. A népszerű koncert-show hagyományát felújító világpremieren három fiatal, a nemzetközi színpadokon már bizonyított sztártenor - köztük az amerikai James Valenti és a francia Sébastien Guéze - kel versenyre a közönség, elsősorban a hölgyek kegyeiért az operairodalom legromantikusabb dallamaival. Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, vezényel Halász Péter. Július 15-én kerül sor a Romantikus balettzenék szimfonikus nagykoncertre Vásáry Tamás karmester és a Budapest Symphony Orchesta közreműködésével.

A musical rajongókat az Eva Peron alakját és legendás személyiségét megelevenítő világklasszis Webber-musical, az Evita bemutatója várja július 8-án és 10-én. A nagysikerű margitszigeti Hamlet-vendégszereplés után, a 2016-os Shakespeare-évhez kapcsolódva újra vendégül látják a londoni Shakespeare's Globe társulatát, amely A két veronai nemes című előadással érkezik a Margitszigetre. A szerző legszebb szerelmes története, a Rómeó és Júlia az európai klasszikus balett fellegvárának számító Monte Carlo Balett előadásában augusztus 5-én tekinthető meg. A kiváló formában lévő társulat Jean-Christophe Maillot igazgató koreográfiáját adja elő Prokofjev zenéjére.

A jazz- és könnyűzene kedvelőket Stacey Kent koncertjével várják június 12-én. Az amerikai jazzdíva nagyzenekari felállásban tér vissza Budapestre, hogy újra elkápráztassa a közönséget romantikus dalaival.

A jegyek értékesítése már elkezdődött. Ha nem akar lemaradni a legjobb helyekről akkor érdemes már most kiválasztani.

Forrás és további információk: http://szabadter.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése