2017. április 21., péntek

Ingyenes Majális programok országszerte

A Munka ünnepén hagyományosan rengeteg városban tartanak Majálist, városnapot, főzőversenyt, stb. Ezek közül csemegéztünk most - volt miből...

Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Sörmajálison minden korosztály megtalálja a számításait. Koncertekkel, gyermek és családi programokkal is várják az érdeklődőket, április 29. - május 1-ig, Szentendrén a Duna-Korzón. A három nap alatt több mint ötvenféle, elsősorban magyar kézműves és ízesített sörkülönlegességet, valamint belga és cseh söröket kóstolhatnak meg a látogatók és további gasztronómiai csemegékkel is készülnek a fesztivál szervezői! Emellett igen gazdag lesz a zenei programkínálat is, Deák Bill Gyulával és Pál Utcai Fiúkkal nagyszínpadon! 

Aki egy igazán jót szeretne enni, annak Izsákon a helye! A vendégvárás rögtön kemencénél tepertős- és káposztás-kaláccsal, jóféle pálinkával kecsegtet, majd (nem csak) a gyerekek elkészíthetik első mézeskalácsukat. A családias hangulatú főzés mellett színes színpadi programok várják minden alkalommal a felnőtteket és a gyerekeket. Igazi családi rendezvénnyé vált az Izsáki Tészta Majális, amely bekerült az Izsáki Értéktárba is. A tésztamajálissal egy időben zajlik a sportcsarnokban a Röplabdászok Mix röplabdaversenye is!

A Pálinka és Mangalica Majális Zala megye egyik legnépszerűbb és legnagyobb tömeget vonzó gasztronómiai rendezvénye, mely Zalaegerszeg belvárosában kerül megrendezésre cirka 30.000 m2-en. Főzőverseny, erős emberek országos versenye, motoros felvonulás, házipálinka verseny, kézműves vásár, vidámpark, játszóházak és még sok egyéb izgalmas program várja a Zalaegerszegre látogatókat.
A rendezvény egyik kiemelkedő programja az április 30-i nagykoncert, ahol fellép többek közt a Kárpátia és a Lord is.

A fesztivál története arra épül, hogy Hunyadi Mátyás magyar király meglátogatja fiát, Corvin Jánost, akinek 1482-ben a gyulai uradalmat adományozta. Út közben itt, Békéscsabán lovagi tornát rendez a Gabonamúzeum területén. Bár a történet nem valós, azonban Mátyás 1482-ben valóban a fiának adta a gyulai uradalmat, tehát akár járhatott is volna itt. 
A kétnapos fesztivál programjai április 30-án, vasárnap kezdődnek. 09.30 órától a Csaba Centertől több, mint száz korhű kosztümbe öltözött vitéz és úrhölgy vonul fel a Városházáig, ahol Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Városának polgármestere köszönti a megjelenteket. 10.00 órától a Gabonamúzeum területén egész nap középkori hadi bemutatók, színes vásári forgatag, kézműves mesterek bemutatója, trubadúr koncert, gyermek játszóház, ismeretterjesztő előadások, táncházi program és lovaglási lehetőség várja a látogatókat. Másnap, május elsején, 10 órától a résztvevők látványos bevonulását követően kerül sor a rendezvény második napjának megnyitójára. Ez után hadi és hagyományőrző bemutatók, vásári forgatag, zenei programok tekinthetők meg egész nap. 

Idén is megrendezésre kerül a Városligeti Majális, ami felhőtlen kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A vásári forgatag, a gasztronómia széles tárháza és a vidámpark mellett 3 napon keresztül egésznapos színpadi produkcióval kedveskedünk a látogatóknak! 
Vendégünk lesz többek között Tompeti és Barátai, a Buborék együttes, Caramel, Gáspár Laci, a Happy Gang, Nótár Mary és még sokan mások! 

A vidéki programokhoz ITT találhat szállást is!
Reméljük, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb és legizgalmasabb programot a május elsejei hosszúhétvégére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése