2017. június 22., csütörtök

Hasznos információk a Múzeumok Éjszakájára

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája, aminek a Reformáció 500 éves évfordulója alkalmából Debrecen lesz a központi helyszíne.


Körülbelül 380 intézmény 2100 programja várja az érdeklődőket, amely méltón szemlélteti, milyen széles is a magyar kultúra tárháza. A számos program elérhetővé tételére egész Magyarország összefogott, így utazási kedvezmények, különböző foglalkozások és gyerekprogramok színesítik az idei eseményt. 

Néhány hasznos információt összegyűjtöttünk nektek, hogy már csak élvezni kelljen a programokat:

  • Jegyet-karszalagot Budapesten a programban résztvevő múzeumokban és helyszíneken, illetve a BKK jegypénztáraiban, vidéken az adott múzeumokban lehet vásárolni.
  • A karszalaggal ingyenesen lehet igénybe venni a Múzeumi buszjáratokat és a Múzeumi elektromos kisautókat. Ezen kívül kedvezményesen utazhatunk a BKK MOL BUBI kerékpárjaival, valamint a GreenGo elektromos kisautóival.
  • Lesznek vasúti kedvezmények is: 50%-os alkalmi menettérti kedvezmény jár az ország bármely belföldi állomásáról Budapestre, Nagykanizsára, Szegedre, Püspökladányba, Mátészalkára, Szombathelyre, valamint Debrecenbe, mint kiemelt helyszínre utazóknak.
  • A Fidelio különszámában megtalálható a programfüzet, amit innen is elértek.
  • Gyermekprogramokkal is készülnek a részt vevő múzeumok, így a gyerekes családoknak is érdemes lesz ellátogatni a kedvenc helyeikre. A legtöbb gyerekprogram 18 órakor kezdődik, de ennél korábban is találunk egyes helyeken a gyerekek számára érdekes programokat.
  • Telepítsd a Múzeumok Éjszakája applikációt, hogy követni tudd az eseményeket hely és időpont szerint. Az alkalmazás odatalálni is segít. ;)

Reméljük, hogy minél többen kedvet kapnak a Múzeumok éjszakája meglátogatására!

További Programok>>

Forrás: a Múzeumok Éjszakája oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése