2017. augusztus 21., h√©tfŇĎ

Hosszabb, sz√≠nesebb VINGARDIUM BORLIGET 2017-ben! ūüć∑

A Vingardium Borliget n√©ven tavaly √©letre kelt borfesztiv√°l id√©n is neves zenei fell√©pŇĎkkel, √ļj j√°t√©kokkal, meglepet√©sekkel, k√ľl√∂nleges gasztron√≥miai ki√°ll√≠t√≥kkal √©s persze sok j√≥ magyar borral v√°rja az √©rdeklŇĎdŇĎket szeptember 1-3-ig az Erzs√©betligetben. A fesztiv√°l a siker√©t a m√∂g√∂tte √°ll√≥ √∂sszefog√°snak is k√∂sz√∂nheti, hisz a rendezv√©ny a XVI. Ker√ľleti √Ėnkorm√°nyzat √©s az Erzs√©betligeti Sz√≠nh√°z k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©vel val√≥sul meg.

A Vingardium Borliget elsŇĎsorban borfesztiv√°l, de nem a megszokott keretek k√∂z√∂tt, hiszen a helysz√≠n √©s a sz√≠nes program-kavalk√°d csal√°di fesztiv√°ll√° is var√°zsolja. Bor, naps√ľt√©s, koncertek, piknik a fŇĪben, gasztrocsod√°k, gyerekprogramok – ez a VINGARDIUM BORLIGET!

A Vingardium Borliget hangulata egyedi √©s mag√°val ragad√≥. A standokn√°l filoz√≥fiai diskurzusok folynak a bor√°szok √©s a vend√©gek k√∂z√∂tt, a s√©t√°nyon kis motorral d√∂ngetnek a gyerekek, a sz√≠npad elŇĎtti placcon fiatalok √ľcs√∂r√∂gnek a f√∂ld√∂n, az pihenŇĎkertben amŇĎba foteleken szieszt√°znak - ki kuty√°val, ki macsk√°val √©rkezik. Azt√°n este beindulnak a koncertek, √©s egy√ľtt bulizik a punk, a csal√°dos, a hipszter, a nyugd√≠jas. 
Az id√©n m√°r h√°rom napos esem√©ny az aszfaltos belv√°ros helyett z√∂ld k√∂z√∂ss√©gi t√©rbe cs√°b√≠t mindenkit. A t√∂bb sz√°z √©ves f√°k √°rny√©k√°ban hangulatos zene, fŇĪben fekvŇĎs borozgat√°s, kalandos gyermekprogramok, √©rdekes bor- √©s gasztrokurzusok √©s sz√°mos √©lm√©ny v√°r a vend√©gekre.

BORLIGET
A Borligetben egy h√©tv√©ge alatt szinte az √∂sszes borvid√©ket v√©gigk√≥stolhatjuk, hiszen k√∂r√ľlbel√ľl 30 bor√°szati ki√°ll√≠t√≥ mutatkozik be a fesztiv√°lon. A teljess√©g ig√©nye n√©lk√ľl:  Cs√°nyi, Dubitz, Gere √©s Schubert, G√ľnzer, Hars√°nyi, Kristinus, Nobilis, Ostoros, Pro Secco, S√°rospataki Borterasz, Vars√°nyi √©s m√©g sokan m√°sok.

KONCERTEK
A zenei k√≠n√°latot id√©n is a soksz√≠nŇĪs√©g jellemzi. D√©lut√°n a chill hangulat domin√°l, est√©re pedig megtelik a t√©r, √©s fergeteges buli hangulat v√°rhat√≥.
Szeptember 1.: Savages Y Suefo, K√©kny√ļl, Cimbaliband √©s Danics D√≥ra
Szeptember 2.:  Blooming Blue, Dynamite Dudes, Barab√°s LŇĎrinc Quartet, The Carbonfools
Szeptember 3.: Fák Alatt Zenekar, Jász András és barátai, Gájer Bálint
V√°ltoz√°s a kor√°bbi √©vhez k√©pest, hogy a pihenŇĎkertben komolyzene sz√≥l majd a Klasszik Lounge-ban.

GASZTROS√ČT√ĀNY
Streetfood, k√©zmŇĪves gasztro k√ľl√∂nlegess√©gek, magyaros √©s modern √≠zek…
A gasztros√©t√°nyon finoms√°gok t√°rh√°za vonul fel. A vend√©gek t√∂bbek k√∂z√∂tt beleharaphatnak a szaftos Kolbice-ba, csipegethetnek k√©zmŇĪves magyar sajtot a Zsendic√©tŇĎl, kipr√≥b√°lhatj√°k a Smoking Guns Barbecue sz√≥szait √©s megk√≥stolhatj√°k a Steamboo-t, Szab√≥ GyŇĎzŇĎ forradalmi falatk√°it. A k√∂rny√©k foodtruckja, a Kal√≥z Burger is bemutatkozik, √©s a Szittya Pita „bucij√°t” is √©rdemes pr√≥b√°ra tenni.

GYERMEKLIGET
A gyerekek id√©n m√©g t√∂bb programb√≥l v√°laszthatnak. Az √Ėkoj√°tsz√≥h√°z √©s a H√≥rakukk sz√≠nes j√°t√©kk√≠n√°lata mellett kipr√≥b√°lhatj√°k a segwayez√©st √©s a Hintayo √≥ri√°shint√°j√°t. A Gibbon Slackline-on megtanulhatnak k√∂t√©lt√°ncolni, √©s sz√°mos t√°rsasj√°t√©kkal j√°tszhatnak a J√°tsz√≥h√°z projekt k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©vel.
Szeptember 2.:  Kov√°csovics Fruzsina, Egy√ľgyŇĪ Mih√≥k mes√©je
Szeptember 3.: Tam√°s √Čva J√°t√©kt√°ra

EGY√ČB
Ha a fenti kavalk√°d nem lenne el√©g, akkor m√©g tov√°bbi elemek sz√≠nes√≠tik az esem√©nyt. PihenŇĎkert raklap b√ļtorokkal, amŇĎba fotelekkel √©s f√ľggŇĎ√°gyakkal, f√©nyfest√©s, IKARUS nosztalgia j√°rat az √ĖrsrŇĎl, borkurzus sommelier-ek vezet√©s√©vel. A gyerekprogramok alatt az √©desany√°k pilates √≥r√°kon vehetnek r√©szt. Az idei √©v √ļjdons√°ga egy boros tematik√°j√ļ szabadul√≥szoba.


L√ĀTOGAT√ďI INFORM√ĀCI√ďK

IdŇĎpont: 2017. szeptember 1-3.
Helyszín: Budapest, XVI. Erzsébetliget

A RENDEZV√ČNYRE A BEL√ČP√ČS D√ćJMENTES! K√≥stol√°s csak fesztiv√°lpoh√°rb√≥l!
A standokon a vendégeket kizárólag VINGARDIUM pohárban szolgálják ki!
Bizonyos szolg√°ltat√°sok kiz√°r√≥lag a poh√°rhoz kapott karszalaggal vehetŇĎek ig√©nybe!

√Ārak:
Bérlet: 3.200 Ft
Napi jegy: 1.600 Ft
XVI. ker√ľleti lakosoknak lakc√≠m k√°rtya felmutat√°s√°val:
Bérlet: 2.600 Ft
Napi jegy: 1.300 Ft

A bérlet 1 db poharat, 1 három napra érvényes karszalagot és 3 db kóstoló kupont tartalmaz.
A napi jegy 1 db poharat, 1 napi karszalagot és 1 db kóstoló kupont tartalmaz.

Poh√°rjegyeket elŇĎv√©telben a tixa.hu –n, illetve a helysz√≠nen, a poh√°rpontokon lehet megv√°s√°rolni!
A boros standokn√°l √©s a gasztron√≥miai ki√°ll√≠t√≥kn√°l k√©szp√©nzes fizet√©s k√∂zvetlen√ľl a ki√°ll√≠t√≥knak.

NYITVA TART√ĀS
Péntek: 15:00-23:00
Szombat: 11:00-23:00
Vas√°rnap: 11:00-21:00

HELYSZ√ćN
T√∂megk√∂zleked√©ssel megk√∂zel√≠thetŇĎ: Az √Ėrs vez√©r tere metr√≥v√©g√°llom√°st√≥l indul√≥ H√ČV Imre utcai meg√°ll√≥j√°n√°l, illetve a 176E √©s 276E aut√≥buszok Hunyadv√°r utcai meg√°ll√≥j√°n√°l tal√°lhat√≥.

√Ėrs vez√©r ter√©rŇĎl k√∂zvetlen fesztiv√°lj√°rat indul a helysz√≠nre. (IKARUSZ Nosztalgiaj√°rat)

Tov√°bbi inform√°c√≥k: http://www.vingardiumborliget.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyz√©s k√ľld√©se