2020. július 8., szerda

Szabadtéri színház és Virágkarnevál Debrecenben


"A  debreceni Nagyerdő is újra élénk helyszíne lesz a kultúrának, lesznek szabadtéri színházi előadások, dzsesszkoncertek és a virágkocsikat is ott állítják ki"  - hangzott el július 3-án pénteken, a Kölcsey Központban tartott programismertető sajtótájékoztatón.

Puskás István, Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere elmondta, hogy új elemekkel, új formációkkal készülnek az idei virágkarneválra és az azt megelőző karneváli hétre, amikor "összefűződnek" a korábbi nagyerdei nyarak programjai.

Kiemelte ezek közül a Nagyerdei Szabadtéri Játékokat: 20 előadással, a Csokonai Színház, a Győri Balett, a Játékszín, a L'art pour l'art Társulat, a Madách Színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Nemzeti Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a Pannon Várszínház, a Vojtina Bábszínház és az idén először a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház bemutatóival várják a közönséget 2020- ban július 19. és szeptember 14. között a Nagyerdőbe.

Nagyerdei Szabadtéri Játékok korábbi fotó

Bódor Edit, főszervező ismertette, hogy a nagyerdei parkban (augusztus 15-22. között) sorra kerülő Bor- és jazznapokon 36 formációban 151 magyar jazzmuzsikus koncertezik majd, miközben a Békás-tó partján 15 borvidék 32 borászatának több mint 250 bora közül válogathatnak a borbarátok. Az idén a járvány miatt elmaradt Debrecziner Gourmet Fesztivál mintájára pikniket szerveznek a Nagyerdőben, ahol neves hazai és helyi éttermek ételeit kóstolhatják meg a vendégek.

Debreceni Bor- és Jazznapok korábban


Az augusztus 15. és 23. közötti Karneváli hét programjaiból kiemelte a Táncol a város! rendezvényt, amikor helyi művészeti együttesek a helyi lakosok bevonásával táncbemutatókkal, tánctanítással csempészik be a karneváli hangulatot a város több pontján. Lesz Klasszikusok éjszakája koncert a Kossuth téren, ahol a Kodály Filharmónia előadásában Beethoven IX. szimfóniája hangzik el, de fényfestéssel és kiállításokkal is várják a látogatókat.

Táncol a város
 
Idén nem lesznek külföldi vendégfellépői a rendezvénynek, és elmarad a népszerű stadion-show is. Természetesen virágkocsik ezúttal is lesznek, csak nem vonulnak végig a városon, hanem a nagyerdei II. János Pál pápa téren tekinthetik majd meg a kompozíciókat az érdeklődők.

A nemzeti összetartozás évében a virágkocsik tematikájának középpontjába olyan híres magyar alkotók, előadók, feltalálók, művészek, tudósok, történelmi alakok kerülnek, akik a saját területükön maradandót hoztak létre - magyarázta a főszervező.

Korábbi hangulatkép a Debreceni Virágkarneválról

A gyerekeknek ezúttal is megrendezik a népszerű Galiba Gyermekfesztivált, és lesz kerékpáros felvonulás is, miközben augusztus 20-án este felelevenítenek egy régi karneváli hagyományt, és a művészeti csoportok ismét felvonulnak a belvárostól a Nagyerdőig.

Ha szerente Ön is ellátogatni a progamokra, válassszon debreceni szállásajánlataink közül >>

Szöveg forrása: mti.hu
Képek forrása: Főnix Rendezvényszervező Kft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése