2021. április 22., csütörtök

Agora programok - Április 22-én, a Föld napja alkalmából

 „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Idén az online térre korlátozódnak a Föld napja világmozgalom rendezvényei. A koronavírus-fertőzés okozta helyzet ellenére is a környezet- és klímavédelem fontosságára hívja fel a figyelmet az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ. A cél, hogy nap mint nap tegyünk Földünk, környezetünk, lakóhelyünk élhetőbb állapotáért. Idén a 31. magyar és az 51. világméretű Föld napja alkalmából kicsiket és nagyokat hívunk április 22-én az AGORA közösségi oldalára, hogy közösen gondolkodjunk el a Föld Napja szellemiségén: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”.

Csütörtökön a környezettudatos életmódot bemutató videók mellett, hulladékgyűjtési kisokossal, kézműves foglalkozásokkal, húsmentes receptekkel és környezetvédelmi filmajánlóval is várjuk a közönséget. A nap folyamán gyönyörű fotókon keresztül ismerkedhetünk a minket körülvevő környezeti szépségekkel, de bemutatjuk a vegyszermentes takarítás előnyeit is. A méhek nyomába eredünk szakértőnk segítségével, valamint túrabakancsot ragadunk és biciklire pattanunk, még ha csak virtuálisan is, hogy felfedezzük a könnyen elérhető gyalogos és kerékpáros útvonalakat. Bemutatkoznak a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, valamint egy online kiállítást is nyitunk az AGORA által meghirdetett FOTÓszintézis című pályázatra érkezett fényképekből. 

Tartsanak velünk április 22-én az AGORA Szombathelyi Kulturális központ online felületein, és vigyázzunk együtt Földünk jövőjére!

Forrás: AGORA Szombathelyi Kulturális központ sajtóanyaga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése