2021. április 16., péntek

Virtuális kirándulás a múzeumok körül

Virtuális kalandozások a Mozaik Múzeumtúrával. Folytatjuk a 2020-ban elindított digitális rendezvénysorozatainkat, ezúttal Virtuális Roadshow állomások keretében.

A következő hetekben 5 különböző tematikában ismerhetik meg a hazai és a határon túli magyar gyűjteménnyel rendelkező múzeumok és programpalettájuk sokszínűségét. Első tematikaként különböző művészeti alkotásokat és képviselőit mutatjuk be, a Művészet világnapja alkalmából. 

 Virtuális rendezvényeink célja, hogy a diákoknak tanulási segítséget nyújtsunk, a múzeumbarátoknak enyhítsük a hiányát és mindenki megtudhassa, milyen színes is a hazai múzeumi világunk.

Virtuális Mozaik Múzeumtúra sajtófotó

A következő hetekben még négy tematikával készülünk, ezek közül legközelebb az irodalmi múzeumokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az első tematika a Művészet világnapjával kapcsolatos. A Művészet világnapjának célja, hogy segítse a művészet fejlődését, terjesztését bemutatva sokszínűségét. A jelenlegi ínséges idők még inkább igazolták, azok a művészeti szektorok, amiket alapvetőnek, természetesnek gondolunk az életünkben, mennyire is tudnak hiányozni, ha a megszokottól eltérően nehezebben vagy épp más formában érhetjük el.

A kiállításokat, videókat ezen a linken keresztül lehet megtekinteni, ahol az előző digitális rendezvényeink is elérhetőek. Az első Roadshow állomásunk pedig IDE kattintva érhető el.

A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, a Néprajzi Múzeum szakmai támogatásával, Tájak - Korok - Múzeumok Egyesület együttműködésével és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában.

Forrás: Mozaik Múzeumtúra sajtóanyaga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése