2021. május 27., csütörtök

Gyermeknapi programok 05.28-30.

2021-ben május utolsó hétvégéjén országszerte fellelhetők színesebbnél színesebb gyermeknapi programlehetőségek. Ebből hoztunk most egy válogatást helyszínek, időpontok szerint. Nektek csak annyi a dolgotok, hogy kiválaszátok az úti célt!

A városnevekre kattintva szállásajánlót is találhattok:

2021. MÁJUS 28. SZEGED

Május 28-án, Gyermeknap alkalmából egy bábelőadással szeretnénk kedveskedni kicsiknek és nagyoknak 5-250 éves korig. Minden érdeklődőt* szeretettel várunk a Városháza udvarán 16:30 órái kezdéssel. 

Ó, micsoda napok voltak azok, amikor a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett. Az álmos utcák egyszercsak élettel és izgalommal teltek meg, a levegőben narancsvirág illata és trombita hangja szállt, a kisasszonyok szeme szikrázott, a férfinépnek szebben pöndörödött a bajsza, mint valaha, és az egész város – mint egy égi ringlispíl – az éjbe világító sátor körül forgott. Aztán a porondmester az egész cirkuszt visszavarázsolta a kalapjába és Dobronka ismét szürke hétköznapokra ébredt.

Többek között, kiknek köszönhetjük a darabot:

 • Írta és rendezte: Boráros Milada
 • Tervezte: Boráros Szilárd
 • Zene: Takács Dániel
 • Játssza: Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel

Előzetes jegyvásárlás ide vagy a képre kattintva lehetséges. Készpénzzel történő jegyvásárlásra csak a helyszínen lesz lehetőség, az előadás kezdete előtt! *Kérjük oltási igazolványukat hozzák magukkal!

 2021. MÁJUS 29-30. Debrecenben

Május utolsó hétvégéje a gyerekek jegyében telik Debrecenben. A vasárnapi gyermeknap alkalmából városszerte számos program várja a kicsiket és nagyokat egész hétvégén.

 • Nagyerdő: program a Kultúrparkban, és bábszínház!
 • Gyereknapi hétvége az Agórában
 • Ingyenes Firkalak
 • Állatkerti koncertek
 • Gyereknapi Salakmotorverseny & Futóbicikli Viadal
 • Gyermeknapi kalandos villamos

 2021. MÁJUS 29-30. Badacsonytomajon

Családi, gyereknapi programok Badacsonytomajon vörösbor premierrel

A Folly Arborétum és Borászat idén is gyereknapi programokkal várja a családokat Badacsonyörsön. Kreatív gyermekfoglalkozások, arborétumi túrák teszik színessé május utolsó hétvégéjét a 116 éves kertben, a felnőttek pedig megkóstolhatják a Boróka vöröst, a tradicionálisan fehér boros Folly első vörösborát.

A programokra a helyszínen lehet jelentkezni 1200-1500 Ft-os jegyek megvásárlásával.

Program 2021.05.29. szombat, Arborétumok napja

 • Vezetett túrák: 11:00 óra, 14:00 óra, 17:00 óra

2021.05.30. vasárnap, Gyereknap

 • 11:30 órától: interaktív kerti séta virágkarkötő készítéssel
 • 14:00-16:00 óra között: gyereknapi kézműveskedés, Folly mese illusztrálása, origami, hajtogatás

2021.05.29-30. szombat-vasárnap, Boróka vörös premier, 11:00-17:00 óra között

 2021. MÁJUS 30. Szombathely

Beindul a forgószínpad a gyermeknapon, május 30-án a szárnyaikat bontogató fiatalok és profi művészek színvonalas produkciói váltják egymást az AGORA-Művelődési és Sportház nagyszínpadán. A szombathelyi és vasi diákok, óvodások, amatőr művészeti csoportok számára meghirdetett Ifjúsági Művészeti Fesztivál legjobbjai is bemutatkoznak 11.00 és 14.00 órakor. A zsűri által legjobbnak tartott produkciók között pedig bábszínházi előadások is szórakoztatják a közönséget, kinyit a Mesebolt, illetve Fabók Mancsi és a Ziránó Színház is elhozza egy-egy előadását a szombathelyieknek. Az AGORA gyermeknapi programját színesíti továbbá az Energy Dance Team bemutatója is.

További info a képre kattintva

REGISZTRÁCIÓ MENETE AZ ELŐADÁSOKRA

Az előadások megtekintéséhez, valamint az intézményünkbe való belépéshez 18 év felett VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY BEMUTATÁSA szükséges! 18 év alatti személyek csak védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 év feletti kísérővel érkezhetnek (egy felnőtt több gyermeket is hozhat magával)!

Kérjük, hogy részvételi szándékukat előzetesen a regisztracio@agora-savaria.hu email címre jelezzék, a kiválasztott előadás(ok) és a résztvevők létszámának (felnőtt és gyermek) pontos megjelölésével. Az előzetes regisztráció nem kötelező, de az előadásokon való részvételnél előnyt élvez.  A jelentkezés elfogadásáról szóló visszaigazolást kérjük, hozzák magukkal!

A programot az NKA Közművelődés Kollégiuma támogatja.

 2021. MÁJUS 30. Eplény

CSUPASZÍV GYEREKNAP 

Május utolsó vasárnapján a legféltettebb kincseinket, a gyermeket ünnepeljük, jótékonysági akcióval egybekötve.

Vasárnap a környék csodálatos, erőn felüli munkát végző állatmenhelyei látogatnak el hozzánk örökbefogadásra váró kutyákkal Székesfehérvártól Várpalotán át, egészen Veszprémig.


Szeretnénk, hogy minél több kutyus válna gyermeknapon egy szerető család tagjává. A legkisebb támogatás is számít természetesen, így ha bármivel hozzá tudnak járulni a menhelyek munkájának segítéséhez, már elértük a célunkat. „Csak úgy tudod igazán megváltoztatni és jobbá tenni az életedet, ha megváltoztatod és jobbá teszed másokét.” - James R. Doty

Melyek vasárnapi programjaink, állandó szolgáltatásaink?

 • Délelőtt 11 órakor nyitja meg az eseményt Ovádi Péter országgyűlési képviselő.
 • 9-18 óráig: Libegőzési lehetőség
 • 10-17 óráig: Fejlesztő játékok. Animátoraink csillámtetoválással, óriás buborékfújóval és határtalan jókedvvel várnak mindenkit.
 • 15:30-tól A győri Vaskakas bábszínház Bob és Bobek előadását hozza el a Kalandhegyre.
A játéksziget trambulinnal, ugrálóvárral és gyermek falmászójával továbbra is korlátlanul áll a rendelkezésükre. Várunk mindenkit szeretettel, reménnyel telve!

Sajtóanyagok forrásai: Kövér Béla Bábszínház, Folly Arborétum és Borászat,  AGORA Szombathelyi Kulturális Központ, Eplényi Síaréna - Kalandhegy csapata, VisitDebrecen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése