2021. július 30., péntek

Merülj el a siófoki programokban!

Idén sem okoz csalódást a Balaton nyári fővárosa! A következő hetekben ezernyi izgalmas élményt kínál Siófok.

Kattints a képekre további ajánlóért is! :)Idén sem érdemes kihagyni a Siófoki Nagystrand kalandjait: a vízi élmények központjában sok-sok program vár minket! A varázslatos balatoni panorámát nyújtó Óriáskerék egészen éjfélig forog a strandon, vár a KalandPart izgalmas ugrálókastélya, a PLÁZS fehér homokja, számtalan vízi sport és nyári program! A Balaton-part legfinomabb fagyiját és lángosát is érdemes felkutatni, de a világ minden tájának gasztrocsodáit felfedezhetik a látogatók Siófokon. Várnak a különleges állatok az állatparkban, felszállhatunk egy naplementenéző sétahajóra, a feje tetejére állíthatjuk a világot a Fordított Házban, a kisvonaton ülve körbejárhatjuk a várost, majd irány a Víztorony, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk. Az aktív élmények szerelmeseinek a kajak, a SUP és a rengeteg vízi sport mellett kerékpáros és gyalogos túraútvonalakat is kínál a város és környéke. 

A frissítő kulturális élmények otthona, a SzínPart augusztus végéig rengeteg szuper programot kínál a szabadtéri színpad különleges hangulatát kedvelőknek. A Gyermekszínpad és Játszóház vetélkedőkkel, kézműveskedéssel és mesejátékokkal várja a gyerekeket, de a szülők sem maradnak szórakozás nélkül, hiszen a nyári estéken neves előadók színesítik palettát: jön Zoltán Erika, az ExperiDance műsorai, Király Linda, majd Csikidámtól lesz hangos a SzínPart, Szikora Róbert és az R-GO élő koncertjén. 

Az idei nyár nagyrendezvényei a Hajóállomáson teremtik meg a hamisítatlan siófoki hangulatot. Július 30. és augusztus 1. között a Gasztrokikötő vonultatja fel a siófoki gasztroélményeket, a zenei aláfestést Betty Love és Vastag Csaba koncertjei adják, augusztus 13-22-ig pedig a Balatoni Kenyér és Bor hete várja a kikapcsolódni vágyókat olyan sztárokkal, mint Pápai Joci, Bereczki Zoltán és az Irigy Hónaljmirigy, és természetesen a balatoni tűzijáték sem maradhat el!

A Víztorony mellett sem áll meg az élet, az ingyenes Belvárosi Estek programsorozat a hét szinte minden napján várja az érdeklődőket. A Vakációs Gyermek Koncertek keretében a zenei élmény mellett kézműves foglalkozások és népi játszótér szórakoztatja a kicsiket. A kedd a Nyáresti Operett Előadások napja, amit júliusban a Swing Szerda, augusztusban pedig a Jazz Szerda követ olyan zenészekkel, mint Varga Feri és Balássy Betti, vagy Falusi Marian. Azután a Belvárosi Zenei Esteké a főszerep, ahol zenél többek között Tompos Kátya és Friderika is, majd a hangulatos KulTerasz irodalmi estjein olyan művészek előadásait hallhatjuk, mint Für Anikó vagy Haumann Petra. A hét utolsó napján a Jókai parkban, a természet lágy ölén hallgathatjuk a Zene a Zöldben meghívott előadóit: például Szabó Leslie-t, a Bossa Doradót és Horgas Esztert is. Augusztusban pedig egy Cseh Tamás Esten is ingyenesen részt vehetünk.

Július végén Siófokra érkezik a Klassz a pARTon fesztivál is, ahol Kocsis Zoltán, Fischer Annie zongoraművészekre és Tátrai Vilmos hegedűművészre emlékeznek családtagok, muzsikustársak. 

A PLÁZS is izgalmas koncertekkel színesíti nyári pihenésünket, hiszen az idei évben is különleges zenei produkciókat vonultat fel hétvégente a Balaton-parti ellazulás központja. Augusztusban is mindenki talál érdeklődéséhez illő  koncertet, hiszen érkezik a Tankcsapda, a Balatoni Retro Láz a 90-es évek sztárjaival, az EDDA Művek, majd Fenyő Miklós.

Ha pedig Siófok kulturális örökségével ismerkednénk, a Víztoronytól induló, ingyenes Siófoki Sétákon Kálmán Imréről, Varga Imre szobrairól, vagy a kulturális és fürdőélet indulásáról hallhatnak a résztvevők a témákhoz kapcsolódó útvonalakat bejárva. 

A 2021-es évben is kihagyhatatlan tehát a siófoki nyár, garantáljuk, hogy itt senki sem fog unatkozni! További programokért és a részletekért érdemes követni a város hivatalos Facebook oldalát, a Siófok Guide-ot, ahol folyamatosan beszámolunk a siófoki programokról, élménykínálatról.

Forrás: SIÓFOK Kommunikációs és Turisztikai Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése