2021. augusztus 30., hétfő

Jubileumi Országos Kaktuszkiállítás

 „50 éves az MKOE” Jubileumi Országos Kaktuszkiállítás, Szimpózium és Vásár a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szervezésében szeptember 10-12-ig az ELTE Füvészkertben

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete idén ünnepeli megalakulásának és működésének fél évszázados fennállását. Az egyesület 1971 áprilisában jött létre azzal a céllal, hogy összefogja, szervezett keretek közé terelje a hazai kaktuszgyűjtőket, kertészeket és növénykedvelőket. Ez annyira jól sikerült, hogy egyesületünk a mai napig is tevékenyen működik.

Kiállításunkat és szakmai szimpóziumunkat az elmúlt 50 év megemlékezése köré szervezzük a megszokott helyen, az ELTE Füvészkertjében.

Időpont: 2021. szeptember 10-12-ig.

Nyitva tartás: 9-17 óráig.

Helyszín: 1083 Budapest, Illés utca 25.Különlegessége a mostani rendezvényünknek, hogy vegyes és igen csak idős gyűjteményeket, kaktuszritkaságokat, szukkulenseket mutatunk be két kiállítási sátorban mintegy 100 m2-en.

A kiállítás egyik sátrát kifejezetten koros gyűjteményi növényeknek, valamint az MKOE elmúlt 50 évének életéből, 1971-től napjainkig láthatunk bemutatót. Ebben a kiállítási részben igazi kaktuszmatuzsálemeket mutatunk be, melyek nem egy példánya híres gyűjtők egykori kollekciójából származik.

Mindezek mellett a másik kiállítási sátrunkban vegyes kaktusz- és pozsgásnövényekben, fán lakó kaktuszokban és broméliafélékben is gyönyörködni lehet.

Erre az ünnepi alkalomra jelenik meg könyvünk, amely az egyesület történetét mutatja be és hazai gyűjtők bemutatkozását, megemlékezéseit tartalmazza. A könyv címe „Az MKOE első 50 éve”, a kiadványt a kiállítás alatt az érdeklődők korlátozott példányszámban megvásárolhatják.

A kiállításon természetesen megtartjuk a gyűjtemények szépségversenyét, ahol az I., II. és III. díjak, valamint az Anisits-vándorserleg kerül kiosztásra a zsűri bírálása után.

Lehetőség lesz szakmai előadások látogatására, növények vásárlására, de a gyermekekről sem feledkezünk meg, szeretettel várjuk őket kézműves foglalkoztatónkba 

További információ ide kattintva érhető el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése